Studentenwerk

Studeren en alles daar omheen kost een hoop geld, helemaal als je op kamers woont. Tachtig procent van de studenten heeft dan ook een bijbaan  voor één tot twee dagen in de week waar gemiddeld €440 per maand mee verdiend wordt. Het meest populair is de horeca gevolgd door het werken in een winkel en vakkenvullen.

Vinden van studentenwerk

Het vinden van studentenwerk kan op meerdere manieren, wij hebben een overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Voor studentenwerk zijn er speciale uitzenbureaus die bijna alleen maar werken met studenten en vaak leuke afwisselende opdrachten hebben zoals bijvoorbeeld helpen met opbouwen of achter de bar staan bij grote festivals en feesten, maar ook helpen bij iemand in de tuin of het uitleggen van een nieuwe computer of tablet aan een bejaarde.

Daarnaast  zijn er verschillende websites met studentenvacatures waar je gemakkelijk een geschikte bijbaan kunt vinden.

Ook kan werk vinden natuurlijk op de ouderwetse manier door ergens naar binnen te lopen en te vragen of er nog personeel gezocht wordt of door de te kijken naar posters op de ramen in winkels en horeca gelegenheden waar om personeel gevraagd wordt.

Uurloon studentenwerk

Het uurloon voor studentenwerk ligt gemiddeld rond de €10 per uur, een aantal voorbeelden van studentenwerk zijn:

Telemarketing: Hierbij werk je in een callcenter waar je via de telefoon producten probeert te verkopen zoals telecom en energie abonnementen het werven van donateurs voor goede doelen. Het uurloon hiervoor bedraagd zo’n €8, maar vaak krijg je per gemaakte sale een leuke bonus.

Chauffeur: Als studentchauffeur vervoer je mensen of pakketjes, het is hierbij van belang dat je minimaal 2 jaar je rijbewijs hebt. Ook zou je bijvoorbeeld bij een luchthaven of grote evenementen auto’s kunnen parkeren. Hiermee verdien je rond de €10 per uur.

Administratie: Grote bedrijven hebben vaak veel simpele administratie werkzaamheden zoals het invoeren van klantgegevens of het doorvoeren van adreswijzigingen wat uitermate geschikt is als studentenwerk. Ook dit brengt €10 per uur op.

Werving en promotie: Dit is een erg populaire studentenbaan omdat je naast het geld verdienen je hier ook je communicatieve en sales vaardigheden verbeterd, mede door de trainingen die je krijgt. Bij dit werk sta je vaak in wat grotere steden op drukke plaatsen waar je mensen aanspreekt  om iets te verkopen, dit kunnen bijvoorbeeld krantenabonnementen zijn of goede doelen. Het uurtarief is ongeveer €8, maar ook hier geldt dat sales en targets een extra geldbedrag opleveren.

Uitzendwerk: Werken voor een studentenuitzendbureau levert geen vaste stroom van inkomsten op, maar kan wel een leuke extra opleveren met afwisselend werk. Het uurtarief verschilt per soort werk maar ligt net als het andere studentenwerk tussen de 8 en 10 euro per uur.