Studentenverzekering

Als je als student besluit uit huis te gaan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Misschien wel het belangrijkste punt is om goed verzekerd te zijn. Omdat je als student waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn en andere behoeftes hebt, hebben wij orde geschaapt in de chaos der verzekeringen.

Op deze pagina worden de meest gebruikte verzekeringen onder jongeren/studenten behandeld. Je zal zelf moeten bepalen wat je wel en niet nodig hebt. Naast de verplichte zorgverzekering, is een inboedelverzekering in ieder geval ten zeerste aan te raden.

Zorgverzekering voor studenten

Zoals je waarschijnlijk weet is de zorgverzekering voor iedereen met een leeftijd van 18 jaar of hoger verplicht. Tot je 18e sta je ingeschreven bij de zorgverzekering van je ouders, daarna (of als je eerder uitgeschreven bent) zal je een eigen zorgverzekering moeten afsluiten. Op het eerste gezicht lijkt dit duurder en ingewikkelder dan het is. Tijdens het vergelijken van verzekeringen zal je echter al snel merken dat de meeste niet zoveel van elkaar verschillen. Daarbij komt dat de premie die je moet betalen vaak maar een paar euro meer is dan de toeslag die je ontvangt. Bekijk onze zorgverzekering pagina voor uitgebreidere informatie over zorgverzekeringen.

 

Inboedelverzekering

Als student heb je waarschijnlijk weinig “extra” geld op je rekening staan. Omdat bepaalde spullen zoals een koelkast of laptop niet zomaar opnieuw gekocht kunnen worden maar wel noodzakelijk zijn als student, is het verstandig om hier een inboedelverzekering voor af te sluiten. Bij de verzekeringsmaatschappij Zekur heb je zo’n verzekering al voor 3,50 per maand. Tevens krijg je hier als student gratis een aansprakelijkheidsverzekering erbij. Zo kan je lekker de student uithangen zonder je zorgen te hoeven maken over ongelukjes.

Bekijk onze inboedelverzekering pagina voor uitgebreidere informatie over inboedelverzekeringen.