Studentenkamer

Vind een studentenkamer in heel Nederland!

Studentenkamers worden aangeboden op heel veel sites in verschillende prijs categorieën. Goed zoeken kan je vaak een fijne en betaalbare studentenkamer opleveren! Wij hebben daarom een aantal sites bij elkaar gezocht waar je gemakkelijk een studentenkamer kunt vinden.


1. Kamer.nl
Op Kamer.nl kun je je gratis aanmelden. Kamer.nl heeft een vrij groot aanbod van studentenkamers. De zoekfunctie van Kamer.nl is erg handig, je kunt veel wensen aangeven.
Ga naar Kamer.nl

2. Kamernet.nl
Kamernet is al enkele jaren de nummer 1 in studentenkamers. Héél veel studentenkamers zijn er te vinden, vooral van particuliere verhuurders. Aanmelden is helemaal gratis.
Ga naar Kamernet.nl

3. Kamertje.nl
Kamertje.nl is een site met erg veel studentenkamers in de aanbieding. Aanmelden is gratis. 350.000 kamerzoekenden gingen je voor.
Ga naar Kamertje.nl

Prijs studentenkamer

De prijs van een studentenkamer is van meerdere dingen afhankelijk zo speelt bijvoorbeeld de plaats een grote rol, maar natuurlijk ook de oppervlakte en met hoeveel personen bepaalde faciliteiten gedeeld moeten worden. In Nederland is de gemiddelde prijs van een kamer zo’n €20 per vierkante meter. In steden waar de vraag naar studentenwoningen erg hoog is zoals Amsterdam en Utrecht liggen de prijzen een stuk hoger en betaal je soms meer van €25 per vierkante meter. In de wat minder populaire studentensteden zoals Apeldoorn, Heerlen en Schiedam liggen de prijzen rond de €15 per vierkante meter.

Naast het bedrag dat je voor de huur van de kamer betaald moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals servicekosten, onderhoud, gemeentebelasting en een eventuele jaarlijkse huurverhoging.

Huurtoeslag

Een kamer huren als student is vaak erg duur en soms zelfs bijna niet te betalen, hierom heb je in sommige gevallen recht op huurtoeslag. De hoogte van de huurtoeslag is van verschillende factoren afhankelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarden:

  • Inkomen mag niet te hoog zijn
  • Huurprijs van de kamer mag niet te hoog zijn
  • Nederlands nationaliteit of verblijfsvergunning
  • Ingeschreven in kamer bij de gemeente
  • Eigen toegangsdeur, toilet en keuken hebben

Als je denk voor huurtoeslag in aanmerking te komen dan kun je dit aanvragen bij de belastingdienst.

 

Bekijk studentenkamers in:
Amsterdam Utrecht
Groningen Maastricht
Nijmegen Eindhoven
Tilburg Denhaag
Leiden Leeuwarden
Delft Zwolle
Enschede Haarlem
Breda Middelburg
Goes Arnhem
Wageningen Den-Bosch
Rotterdam Rotterdam